Portrait of Arjan van de Logt
Foto: Rosanna van de Logt

Wat meer over mij

In de zomer van ’69 ben ik geboren in de hanzestad Kampen. Ik woon nu in deze leuke stad met mijn vrouw en twee katten.

Als kind ging ik graag met mijn ouders naar het bos. Onderweg noteerde ik welke dieren en vogels we zagen. In die tijd realiseerde ik me nog niet dat een van de plekken die we vaak passeerden, het Vossemeer, een plek is waar vogelaars graag komen.

Toen ik een jaar of tien was, maakte ik bij een oudere neef kennis met computers. Het begon met spelletjes op een TRS-80, maar ik leerde ook al snel programmeren in Basic. Zo verschoof mijn aandacht naar techniek.

Als tiener raakte ik geïnteresseerd in luchtvaart. Vooral oude vliegtuigen en militaire luchtvaart vond ik erg leuk. Helaas woonde ik wel ver van de vliegvelden vandaan. Tijdens luchtshows nam ik foto’s met een eenvoudige camera. Natuurlijk vond ik het leuk om vliegtuig spelletjes en simulatoren op mijn MSX en later PC te spelen.

Na de middelbare school volgde ik de richting elektronica digitale techniek op de mts. Bij de lokale radio-omroep, waar ik als vrijwilliger werkte, kreeg ik een cursus geluidstechniek. Snel daarna begon ik met bas spelen en speelde in verschillende rock en metal bands. Natuurlijk werd ik ook geluidsman bij een aantal bands. Na de mts volgde ik de hbo opleiding die nu bekend is onder de naam Communicatie en Multimedia Design. Tijdens deze opleiding maakte ik kennis met FidoNet en internet. Ook maakte ik in die tijd mijn eerste website.

Na mijn opleiding begon ik met Navision te werken als consultant en developer. Tegenwoordig staat dit ERP pakket bekend als Microsoft Dynamics 365 Business Central. En ruim vijfentwintig jaar later werk ik nog steeds met Dynamics 365. Ondertussen was het mogelijk om online spellen en flight simulators te spelen. Zo raakte ik betrokken bij virtual squadrons waar ik bekend was met de callsign ‘Serval’. I bouwde websites met html, asp en php, en forums met vBulletin voor deze communities. Twee van de sites/communities die ik beheerde waren ‘Simmers Paint Shop’ en ‘Nederlandse Luchtvaart’.

Omdat ik in de simulators mijn eigen beschilderingen wilde maken, leerde ik met Photoshop te werken. Zo begon ik met ‘skinning’ en het maken van textures voor simulatoren. Dit ontwikkelde zich in de samenwerking met de Finse 3D modeller ‘Viikate’ en texture artist ‘Hurri-Khan’. Samen bouwden we het Fokker D.XXI model voor de IL-2 Sturmovik flight simulator. Enkele van de foto’s die ik hiervoor maakte zijn later gebruikt in het boek Fokker D.21 van Peter de Jong. Ook maakte ik de textures voor de Halberstadt CL.II in de flight simulator Flyboys.

Omdat ik minder tijd achter de computer wilde doorbrengen, en ging me toeleggen op fotografie. Ik had al een DSLR en ging een cursus fotografie doen. Niet veel later vroeg een collega me om met hem op pad te gaan om samen foto’s te nemen. Samen bezoeken we oefeningen zoals Frisian Flag, maar ook reenactment evenementen zoals de ‘Slag om Bourtange’ en ‘Amherst’. Of we gaan gewoon op pad.

Omdat mijn vrouw ook fotografie als hobby heeft, gaan we regelmatig samen in de natuur foto’s maken. We bezoeken ook observatiehutten en shows. En natuurlijk gaan we met de fotoclubs op pad. We maken samen food foto’s voor ons Instagram account Foodlogt. In 2023 plaats ik dagelijks foto’s op Instagram die in eigen tuin zijn gemaakt. De foto’s kunnen allerlei onderwerpen bevatten. Ik verwacht dat de nadruk op macro foto’s zal liggen.

Een paar leuke weetjes

  • Ik ben verslaafd aan chocolade
  • Ik heb hoogtevrees
  • Een van mijn favoriete momenten is een vlucht in een zweefvliegtuig
  • Ik hou progressive rock en metal
  • Ik hou van Scandinavische series
  • Mijn favoriete band is Ayreon 😉

Hieronder zie je wat dingen waarover ik net verteld heb.

Dutch Fokker D.XXI formation in IL-2 Sturmovik flight simulator

Afbeelding 1 van 6

Close Menu